Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες δημοπρατεί αιολικό πάρκο στην Τήνο

70
cape ortegal 117601 1280

Σε δημοπράτηση βγήκε από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες το έργο για την μελέτη, αδειοδότηση, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Αιολικού Πάρκου συνολικής ισχύος 4,5 MW, αποτελούμενου από πέντε ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος εκάστης 0,9MW, στη θέση Μαμάδος της Δημοτικής Κοινότητας Πανόρμου του Δήμου Τήνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το κόστος του έργου με το ΦΠΑ είναι 7,81 εκατ. ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου αλλά και η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2021.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Η διάρκεια του έργου προβλέπεται να είναι 51 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή περίπου 4 χρόνια και 3 μήνες.

Είναι ακόμα ένα έργο ΑΠΕ από τη ΔΕΗΑΝ η οποία έχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα πράσινης ενέργειας. Κορωνίδα των επενδύσεων αποτελεί το έργο στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ονομαστικής ισχύος 200 Μεγαβάτ, το οποίο θα εγκατασταθεί στο βόρειο πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας, στο Δήμο Εορδαίας και Κοζάνης, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

πηγή: ypodomes.com