Η Αιολική Παναχαϊκού ΑΕ εξαγοράστηκε από την Cubico

70

Η Cubico Sustainable Investments (Cubico), ηγέτιδα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξαγόρασε την Αιολική Παναχαϊκού ΑΕ από την Enora, στην οποία ανήκαν 2 λειτουργικά χερσαία αιολικά πάρκα στην Ελλάδα.

Τα αιολικά πάρκα έχουν συνολική ισχύ 48,5 MW και βρίσκονται στο Παναχαϊκό. Η Enora και η θυγατρική της, Enteka Services, θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τα πάρκα, διασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση της ιδιοκτησίας.

Η Cubico υποστηρίχθηκε από τους Karatzas and Partners (νομικό γραφείο), την Natural Power (τεχνικό γραφείο), τη Marsh (ασφάλιση) και την Grant Thornton (οικονομικός έλεγχος).

Η Cubico κατέχει πλέον σχεδόν 100 MW λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη επέκτασης 12 MW σε μία από τις τοποθεσίες της. Η εταιρεία θέλει, επίσης, να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα μέσω ηλιακών φωτοβολταϊκών και χερσαίων αιολικών δυνατοτήτων.

Ο David Swindin, επικεφαλής EMEA στην Cubico, δήλωσε: «Η ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, ενώ μας ενθάρρυναν οι μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας. Παρατηρούμε μια συνεχή αναπτυξιακή δυναμική στην αγορά και αναμένουμε να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας τους επόμενους μήνες έργα σε βιομηχανικούς χώρους και νέες θέσεις».

Ο Alessandro Asperti, επικεφαλής της Cubico για την Ιταλία και την Ελλάδα, προσέθεσε: «Η απόκτηση αυτών των αιολικών πάρκων αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Cubico στην Ελλάδα και στηρίζει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του να είμαστε μακροχρόνιοι ιδιοκτήτες και διαχειριστές, η Cubico άνοιξε ένα γραφείο στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε την τοπική μας ομάδα στη βάση αυτή της εξαγοράς».

πηγή: sofokleousin.gr