Η αύξηση της κυκλοφορίας στο δεύτερο lockdown δεν φάνηκε στις πωλήσεις καυσίμων

110
3851975958 129ef60e69 b

Η σημαντικά αυξημένη κινητικότητα που καταγράφεται κατά το δεύτερο lockdown, σε σύγκριση με εκείνο που ίσχυσε τον περασμένο Μάρτιο, αποτυπώνεται σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο καθηγητής στη διαχείριση και ασφάλεια κυκλοφορίας, Γιώργος Γιαννής. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα δείχνουν σαφέστατα ότι ενώ στο πρώτο lockdown η κυκλοφορία αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 70% σε σύγκριση με αυτή που καταγραφόταν την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, στο δεύτερο lockdown η κυκλοφορία αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 110%!

Παρ’ όλα αυτά, οι βενζίνες τον Ιανουάριο έκλεισαν στο μείον 30, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι. Για την αγορά, ο Γενάρης του 2020 ήταν ένας καλός μήνας καθώς δεν υπήρχε ακόμη η παράμετρος του κορονοϊού στον παρονομαστή. Όσον αφορά στο ντίζελ κίνησης, η μείωση των πωλήσεων ανήλθε, τον Ιανουάριο στο μείον 27% έναντι του ιδίου μήνα πέρυσι.

Η πρόβλεψη της αγοράς είναι ότι όλα θα εξαρτηθούν από το άνοιγμα ή όχι, κατά την περίοδο του Πάσχα, το αν δηλαδή θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Εκεί θα φανεί η διαφορά. Επειδή ακόμη και η επανεκκίνηση της κυκλοφορίας σε διαδημοτικό επίπεδο δεν συνεισφέρει ιδιαίτερα, αφού οι αποστάσεις είναι μικρές.

πηγή: energia.gr