Η διακοψιμότητα θα δώσει ανάσα στη βιομηχανία

235
pilones-revmatos

Το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας.

Εκτός αυτού, όμως, εξασφαλίζεται η ευστάθεια και του συστήματος. Χάρη στη διακοψιμότητα, οι ενεργοβόροι καταναλωτές (όπως οι βιομηχανίες) θα μπορούν να διακόπτουν την κατανάλωσή τους, όταν τους ζητηθεί, προσφέροντας ανάσα και στο σύστημα.

Χθες δημοσιοποιήθηκε στη διαύγεια η σχετική υπουργική απόφαση, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε από τον ΑΔΜΗΕ η διενέργεια των πρώτων δημοπρασιών. Συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η δημοπρασία για την υπηρεσία 1 θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου και η δημοπρασία για την υπηρεσία 2 θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου. 

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των επικείμενων δημοπρασιών, το μέγιστο φορτίο που μπορεί να δημοπρατηθεί είναι 800MW και για τις δύο υπηρεσίες διακοπτόμενου φορτίου, δηλαδή 400MW για την υπηρεσία 1 που έχει μέγιστη διάρκεια εντολής 48 ώρες και μέγιστη συνολική διάρκεια τις 288 ώρες ετησίως και 400MW για την υπηρεσία 2 που έχει μέγιστη διάρκεια εντολής 1 ώρα και μέγιστη συνολική διάρκεια τις 36 ώρες ετησίως.