Γιατί μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη λειψυδρία

132
drought 711651 1280

Μεγάλες εταιρείες από διάφορους τομείς ανησυχούν όλο και περισσότερο για το κόστος και τη διαθεσιμότητα του νερού. Η διαθεσιμότητα και το σχετικά χαμηλό κόστος του νερού δεν τείνουν να προσελκύσουν μεγάλη προσοχή έως ότου εξαντληθεί αποτελεσματικά. Ωστόσο, με την κλιματική κρίση να θεωρείται κίνδυνος για τη λειψυδρία, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ακόμη και εταιρείες με σχετικά περιορισμένη χρηματοοικονομική έκθεση σε κίνδυνο νερού θα πρέπει να προετοιμαστούν.

Αυτό έρχεται σε μια εποχή που οι τιμές του νερού αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Σε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουνίου, οι αναλυτές της Barclays αναγνώρισαν τη λειψυδρία ως «τη σημαντικότερη περιβαλλοντική ανησυχία» για τον παγκόσμιο κλάδο καταναλωτικών ειδών, ο οποίος περιλαμβάνει τα πάντα, από τρόφιμα και ποτά έως τη γεωργία και τον καπνό.

Οι βασικοί καταναλωτές, οι οποίοι λέγεται ότι είναι οι πιο εκτεθειμένοι από όλους, αντιμετωπίζουν αντίκτυπο 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη λειψυδρία, ανέφεραν αναλυτές της τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό προέκυψε από την ισχυρή εξάρτηση από τα γεωργικά προϊόντα, μια διακύμανση των τιμών του νερού και κινδύνους όπως τη διακοπή από ακραία γεγονότα όπως ξηρασία και πλημμύρες.

πηγή: cnbc.com