Φυσικό αέριο σε Βάρη και Βουλιαγμένη

66
tap

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής ξεκίνησε την επέκταση του δικτύου της στη Βουλιαγμένη, με τη Βάρη να παίρνει σειρά από τον Σεπτέμβριο.

Ο πρώτος βρόγχος ξεκινά χαμηλά από την Καλύμνου, οδεύει προς Καβούρι και καταλήγει στον Λαιμό, στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Από αυτόν ολόκληρη η περιοχή της Βουλιαγμένης, ανάλογα με τη ζήτηση φυσικά, μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

Για την επίσπευση της κατασκευής του συνέβαλαν με χορηγίες που κάλυψαν το 60% περίπου του κόστους (450.000€) οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής Αστέρας Βουλιαγμένης, Apollon Divani και Margi House και ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης. Η κατασκευή του αγωγού αυτού αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι.

Ο δεύτερος βρόγχος ξεκινά πάλι από την περιοχή της Καλύμνου, συναντά τη λεωφόρο Ευελπίδων και με παράκαμψη από την περιοχή του Χερώματος καταλήγει στη Σχολή Ευελπίδων. Από τον αγωγό αυτόν θα μπορέσει το δίκτυο να διακλαδωθεί προς τη Βάρη.

Η διαδικασία της σύνδεσης είναι απλή:

Ως πρώτο βήμα, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει αίτηση σύνδεσης φυσικού αερίου στην ΕΔΑ Αττικής, εφόσον υπάρχει ενεργό (ή προγραμματισμένο προς κατασκευή) δίκτυο στον δρόμο του. Εφόσον εγκριθεί η αίτηση σύνδεσης, αναζητά κανείς προσφορές για το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης και των συσκευών από ανεξάρτητο εγκαταστάτη της επιλογής κάθε καταναλωτή. Μετά την έγκριση, υπογράφεται και η Σύμβαση Σύνδεσης. Η ΕΔΑ Αττικής κατασκευάζει, εφόσον απαιτείται, το παροχετευτικό δίκτυο και τοποθετεί τον μετρητή στο ακίνητο σε συμφωνημένη θέση. Ο μηχανικός του εγκαταστάτη κατόπιν υποβάλλει τη μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης προς έλεγχο και έγκριση από την ΕΔΑ Αττικής και στη συνέχεια ξεκινά η κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης από το μετρητή έως τα σημεία χρήσης. Μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής εγκατάστασης, η ΕΔΑ Αττικής πραγματοποιεί τον τελικό έλεγχο της εγκατάστασης και ξεκινά την τροφοδοσία του φυσικού αερίου στο ακίνητο, μετά ασφαλώς από την υπογραφή μιας σύμβαση προμήθειας με προμηθευτή της επιλογής καθενός.

πηγή: energypress.gr