Φωτοβολταϊκό στη Θεσσαλία από την Akuo Energy

395
solar 2376233 340

Η γαλλική Akuo Energy θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό των 146,1 MW στη Θεσσαλία , ξετυλίγοντας τον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη του τομέα της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα.

Η εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα βεβαίωση παραγωγού από την ΡΑΕ για την εγκατάσταση ενός μεγάλου ηλιακού πάρκου στον δήμο Φαρσάλων, διάρκειας ισχύος 25 ετών, που αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδιασμού, που η διοίκηση του ομίλου έχει προσδιορίσει σε 1 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία.

Η Akuo Energy αποτελεί μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες καθαρής ενέργειας, με παρουσία σε 18 χώρες και μεγάλη εγκατεστημένη βάση αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων αλλά και συστημάτων αποθήκευσης σε νησιά από η Κορσική, η Καραϊβική κ.α. Διαθέτει επίσης μεγάλη τεχνογνωσία στον τομέα των υβριδικών έργων, ένα κλάδο με μεγάλες επενδύσεις και καινοτόμα έργα και στο εξωτερικό. Ο σχεδιασμός αυτός έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα καθώς η Akuo Energy είναι μέλος της γαλλικής κοινοπραξίας που θα αναπτύξει το project της Χάλκης.

Πρόκειται για ένα έργο, που πρόκειται να αναπτυχθεί κατά το πρότυπο της Αστυπάλαιας και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για πλήρη ενεργειακή αυτονομία και παράλληλη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις πλωτές και χερσαίες μεταφορές.

πηγή: newmoney.gr