ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός για τη συντήρηση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Αττικής

51
eydap

Μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να προκηρυχθεί ο μεγάλος διαγωνισμός για τη συντήρηση και αναβάθμιση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής, ένα έργο που θα προχωρήσει με ΣΔΙΤ, εκτιμώμενης αξίας 290 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη λειτουργία και συντήρηση των παγίων της ΕΥΔΑΠ Παγίων, τα οποία για 20 χρόνια διαχειριζόταν η ΕΥΔΑΠ με βάση σύμβαση που είχε υπογραφεί το 1999 και η οποία πλέον μπαίνει σε νέα βάση μετά και την τελευταία συμφωνία μεταξύ της εισηγμένης και του ελληνικού δημοσίου.

Με βάση τo υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας, το ετήσιο κόστος της συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος συμψηφιζόταν με το κόστος του ακατέργαστου νερού που αγοράζει η ΕΥΔΑΠ από την Εταιρεία Παγίων.

Μέσω του διαγωνισμού που είχε ανακοινώσει από πέρσι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο ανάδοχος θα αναλάβει την καθημερινή αλλά και την βαριά συντήρηση των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην «Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ» και τα οποία χρησιμοποιούνται για τη συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά ακατέργαστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού (φράγματα, ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκης, υδραγωγεία, αντλιοστάσια κ.α).

πηγή: newmoney.gr