Επιστολή της ισπανικής κυβέρνησης προς την Κομισιόν για την άνοδο στις τιμές της ενέργειας

277

H Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει την επιστολή της ισπανικής κυβέρνησης, με την οποία ζητά ευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν, Τιμ Μακφί.

«Εστάλη μία επιστολή από διάφορους υπουργούς της ισπανικής κυβέρνησης που απευθυνόταν στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Τίμερμανς, την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο Βεστάγκερ και την Επίτροπο Σίμσον. Θα την εξετάσουμε και θα δούμε ποια θα είναι η αντίδραση» ανέφερε ο Τιμ Μακφί. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ενδιαφέρει μια σειρά κρατών μελών και επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές με κράτη-μέλη.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, ανέφερε ότι γίνεται ανάλυση του ζητήματος «διεξοδικά με τρόπο που επισημαίνονται οι πραγματικές αιτίες στην αύξηση των τιμών που αναφέρουν τα κράτη-μέλη για να αναγνωριστούν ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές λύσεις και σε τι επίπεδο μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτό πρέπει να κάνουμε συλλογικά. Η Κομισιόν λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και συζητά με τα κράτη-μέλη γι’ αυτό».

πηγή: ot.gr