Επένδυση της Motor Oil για τη διασύνδεση του διυλιστηρίου των Αγίων Θεοδώρων με το σιδηροδρομικό δίκτυο

226
motor oil corinth 1000x600

Η κίνηση για να διασυνδεθεί το διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων με το σιδηροδρομικό δίκτυο, δρομολογήθηκε από τη Motor Oil πριν τρία χρόνια και έχει ως στόχο αφενός την αξιοποίηση του δικτύου για την εξυπηρέτηση των σημερινών αναγκών τόσο της Motor Oil, όσο και άλλων βιομηχανιών, και αφετέρου τη διασφάλιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης για τα επόμενα projects του ομίλου.

Το κόστος της επένδυσης ύψους 15 εκατ. ευρώ για τις μελέτες και την κατασκευή το έχει αναλάβει αποκλειστικά η Motor Oil. Θα διασυνδεθεί τμήμα της παλιάς μετρικής γραμμής που ένωνε την Αθήνα με την Πελοπόννησο και πλέον βρίσκεται σε εγκατάλειψη από δεκαετίας. Θα ανακαινισθούν 10 χιλιόμετρα περίπου της γραμμής, από το διυλιστήριο της εταιρείας στους Αγίους Θεοδώρους ως τον Ισθμό της Κορίνθου. Στη συνέχεια, η γραμμή θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες για την εκτέλεση εμπορικών ή και επιβατικών δρομολογίων.

Με βάση τη συμφωνία μεταξύ ΟΣΕ και Motor Oil, το έργο αφορά κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής (υποδομής και της επιδομής) μήκους 9 χλμ. εκ των οποίων τα 2,5 χλμ θα είναι διπλή γραμμή, με ανακατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμακίου και ένα νέο σταθμό στα διυλιστήρια της Μotor Oil. Επίσης στο σχέδιο περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός κλειστού υπόγειου καναλιού, στο τμήμα από το διυλιστήριο της εταιρείας, μέχρι τις λιμενικές εγκαταστάσεις ‘‘ΑΘΗΝΑ’’.

Η ολοκλήρωση και η λειτουργία του έργου αναμένεται εντός του 2023.

πηγή: newmoney.gr