Ενστάσεις των Κινέζων για τα διοικητικά του ΑΔΜΗΕ

186

Την επιθυμία τους να αλλάξει η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ διεμήνυσαν προς τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών οι εκπρόσωποι της State Grid, της Κινεζικής εταιρείας που κατέχει το 24% και είναι ο μειοψηφικός στρατηγικός εταίρος του δημοσίου στον Διαχειριστή του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι της State Grid ενημέρωσαν ότι η δική τους προτίμηση είναι να αλλάξει το management και να μην ανανεωθεί η θητεία της παρούσας διοίκησης.

Το ΥΠΕΝ συνεχίζει να στηρίζει τη διοίκηση του Διαχειριστή και εμμένει στην ανανέωση της θητείας του κ. Μανουσάκη που λήγει, ως γνωστόν, τον Ιούνιο. Θα προχωρήσει, δε, τις επόμενες ημέρες, σε σχετικές διαβουλεύσεις σε πολιτικό και εταιρικό επίπεδο ώστε να λυθεί η διχογνωμία ανάμεσα στα στελέχη της State Grid και τα αντίστοιχα του ΑΔΜΗΕ, αντιμετωπίζοντας συναινετικά και τα τεχνικά ζητήματα που εμφανίζονται ως λόγος για την «κόντρα» που ήρθε στην επιφάνεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κινέζοι στην επιστολή τους κάνουν λόγο για διαφωνίες όσον αφορά σε τεχνικά ζητήματα στο μεγαλύτερο εν εξελίξει έργο, δηλαδή στη διασύνδεση Αττικής – Κρήτης. Στη διχογνωμία αυτή εμπλέκεται η κοινοπραξία της Siemens που είναι ο ανάδοχος για τους υποσταθμούς, το πλέον κρίσιμο δηλαδή κομμάτι της διασύνδεσης, και εκείνο που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία που θα υιοθετηθεί σε ένα έργο που θεωρείται πιλότος για τις διεθνείς διασυνδέσεις στο μέλλον.

πηγή: energypress.gr