Ενδιαφέρον του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ για την επόμενη μέρα στη Β. Εύβοια

45

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Εύβοια μετά τις πυρκαγιές κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Λαμία.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Αμερικανός πρέσβης ζήτησε λεπτομέρειες για το σχέδιο αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας δηλώνοντας συγχρόνως ότι λίγο καιρό πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές βρέθηκε στην καταπράσινη, όπως είπε, Βόρεια Εύβοια και με το ποδήλατό του είχε γυρίσει όλες αυτές τις εκτάσεις που σήμερα έχουν καεί. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα στην περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι έχει συνταχθεί μία αναφορά από Αμερικανούς επιστήμονες για την αποκατάσταση της περιοχής κάνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Στερεάς Ελλάδας για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας.

«Εκτός από φίλος τη χώρας, είναι πολύ καλός φίλος της Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Σπανός μετά το τέλος της συνάντησης τονίζοντας ότι «ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ ενημερώθηκε για τις προτάσεις μας στον τουρισμό και για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής μας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ