Ενδεχόμενο συνεργασίας Ελλάδας – Σουηδίας στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

28
29278144253 a869d113c5

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Sammelin.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε την Πρέσβη της Σουηδίας ότι η πλειονότητα των πράσινων επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνεται στην ανάπτυξη υποδομών ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την προστασία της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση υδάτων και την κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.

Η κα Sammelin συζήτησε με τον Έλληνα Υπουργό το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης προτίθεται να οργανώσει εργαστήριο για το θέμα στο οποίο θα επιθυμούσε να προσκαλέσει Έλληνες επιστήμονες.

Επιπρόσθετα, μετέφερε στον κ. Σκρέκα το ενδιαφέρον σουηδικών εταιρειών για την υλοποίηση επενδύσεων, σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

πηγή: energypress.gr