Ένα παραμύθι με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την κλιματική κρίση

66

Ένα παραμύθι για το μεθάνιο με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την κλιματική κρίση, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

«Πουφ!!! Μεθάνιο», είναι ο τίτλος της παιδικής ιστορίας που έγραψε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, με στόχο να συζητήσουν τα παιδιά για την κλιματική κρίση, τον ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν ένα αέριο του θερμοκηπίου, που ζεσταίνει τον πλανήτη και συμβάλει στην κλιματική αλλαγή, να μετατραπεί σε μια χρήσιμη πηγή ενέργειας.

Η κ. Σπυράκη διαβάζει το παραμύθι της μαζί με τον youtuber PanoDent σε γλώσσα απλή και κατανοητή, και αφηγείται τον ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τα βασικά σημεία της στρατηγικής της ΕΕ για τη μείωση του μεθανίου, όπως τα προσδιορίζει στην σχετική Έκθεση που υπογράφει εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο» διατίθεται δωρεάν και έχει ως βασικό στόχο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα της κλιματικής κρίσης.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ