Εκδήλωση της HENGAS σχετικά με την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο

324

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 18:30 η Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου HENGAS θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το επενδυτικό πλάνο της HENGAS τερματίζει την ενεργειακή απομόνωση της Πελοποννήσου» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Η HENGAS είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία διανομής φυσικού αέριου στην Ελλάδα που έχει λάβει όλες τις κατά νόμο αδειοδοτήσεις από τη ΡΑΕ. Κύριος στόχος της είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου σε κάθε γωνιά των περιοχών ευθύνης της, με ασφάλεια, οικονομία, αξιοπιστία και σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο της ΡΑΕ.

Η HENGAS στηριζόμενη στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την οικονομική ευρωστία της μητρικής της εταιρείας EDIL HELLAS πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους Δήμους Τρίπολης, Κορίνθου και Μεγαλόπολης, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Η έλευση του Φυσικού Αερίου στην Τρίπολη σηματοδοτεί την ένταξη της Πελοποννήσου στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και το τέλος της μακρόχρονης αναμονής για ένα σημαντικό αριθμό καταναλωτών της Νότιας Ελλάδας, προκειμένου να επωφεληθούν από τα προνόμια της χρήσης του Φυσικού Αερίου, ενώ συνάμα διαμορφώνει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η HENGAS πρόκειται να παρουσιάσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Πελοπόννησο, τα οφέλη που θα απολαύσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από την έλευση του φυσικού αερίου, τις δεσμεύσεις της εταιρείας για την τήρηση του Ρυθμιστικού και Κανονιστικού Πλαισίου της ΡΑΕ, καθώς και τον προγραμματισμό για την υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης στο φυσικό αέριο για τον Επαγγελματικό και Τεχνικό κόσμο της Πελοποννήσου.