Εικονική επιχείρηση από μαθητές με περιβαλλοντική συνείδηση

564
screenshot 2
©Pierce - The American College of Greece

«Πράσινες» εναλλακτικές, σε καθημερινές δραστηριότητες, στους τομείς της μετακίνησης, του τουρισμού, της διατροφής και των αγορών με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των χρηστών, προσφέρει η Lifeprint, η εικονική επιχείρηση των μαθητών του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με την οποία συμμετέχουν στον 16ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece, ο τελικός του οποίου διεξάγεται το προσεχές Σάββατο.

Ο χρήστης αφού δημιουργήσει λογαριασμό στην υπηρεσία της Lifeprint, συμπληρώνει ένα ειδικό ερωτηματολόγιο για τον προσδιορισμό της οικολογικής του συμπεριφοράς και στη συνέχεια αποκτά πρόσβαση σε πληθώρα οικολογικών εναλλακτικών και ενημερώσεων σχετικών με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η εφαρμογή ανταμείβει τις επιστημονικά βέλτιστες πρακτικές μείωσης της εκπομπής ρύπων, με εκπτώσεις των προϊόντων στους χρήστες. Με αυτό τον τρόπο ενισχύει τις «πράσινες συμπεριφορές», δίνοντας ένα επιπλέον οικονομικό κίνητρο στο χρήστη. Συγκεντρώνει και προωθεί μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, που διαθέτουν μια περιβαλλοντική πιστοποίηση και παράλληλα μετρά το αποτύπωμα άνθρακα του χρήστη και τον βοηθά να διατηρήσει τον επιθυμητό του στόχο. Λειτουργεί ως κόμβος ενημέρωσης σχετικά με τα τελευταία νέα της κλιματικής αλλαγής και σχετικά με οικολογικές δράσεις που πραγματοποιούνται, επιχειρώντας να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των χρηστών. Τέλος, μπορεί να γίνει ένα ακόμα εργαλείο για την ομαλή προσαρμογή του κράτους και των επιχειρήσεων στο Green Deal. Στόχος άλλωστε της ομάδας των 25 μαθητών είναι η Lifeprint, που αποτελεί «ένα Behavior Change App, να γίνει σύμμαχός μας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ