Εγκαταστάθηκε η πρώτη ανεμογεννήτρια στον Βραχιώνα Ζακύνθου

229

Για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορφές του Βραχιώνα έχουν γράψει από παλιά. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας “ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ” που έλαβε έγκριση πριν ένα χρόνο περίπου.

Το βράδυ του Σαββάτου έφτασε ακτοπλοϊκά στο νησί ένα κομβόι από μεγάλα οχήματα και νταλίκες, φορτωμένες με τον εξοπλισμό του έργου και με τη συνοδεία αστυνομικών οχημάτων κατευθύνθηκαν προς τα βορειοδυτικά της Ζακύνθου.

Χθες το πρωί στα κοινωνικοδίκτυα εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα ορεινά όπου συνεργεία τεχνικών εργάζονταν για τις εγκαταστάσεις των ανεμογεννητριών. Προφανώς και υπάρχουν αντιρρήσεις.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανεμογεννήτριες προέκυψαν ως μηχανισμοί ήπια μορφή ενέργειας απέναντι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου στον πλανήτη με τις τρομερές κλιματολογικές αλλαγές που προκλήθηκε από την εκτεταμένη χρήση παραδοσιακών μορφών ενέργειας, όπως ο λιγνίτης.

Μεγάλο το δίλημμα και μετέωρα πολλά ερωτήματα. Όμως η τεχνολογία προχωρεί!

Σε ένα νησί με παράδοση και τουρισμό καλό θα ήταν να τις είχαμε αποφύγει. Αλλά και πόσα άλλα κακά θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει στη Ζάκυνθο, πριν αποφύγουμε και τις ανεμογεννήτριες.

Πηγή: ermisnews.gr