Εγκατάσταση φυσικού αερίου στη Φαρκαδόνα από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

98
image

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, του Δημάρχου Φαρκαδόνας, κ. Σπυρίδωνα Αγναντή και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε για την επιτυχημένη πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2021 που έχει εγκριθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο από τη ΡΑΕ και του Επενδυτικού Σχεδιασμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Στο πλαίσιο της συνάντησης επεσήμανε ότι ξεκινά ο σχεδιασμός για την τροφοδότηση άλλης μιας νέας περιοχής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας, που έχει ενταχθεί στο 5ετές Πρόγραμμα της εταιρείας. Όπως ανέφερε, προβλέπονται επενδύσεις ύψους 1,5 εκ. € έως το 2025 στο Δήμο για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τη σύνδεση των καταναλωτών.

Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι, παρά το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, τηρώντας απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, σεβόμενη πλήρως το ρυθμιστικό, νομοθετικό πλαίσιο και τις αποφάσεις της Αρχής. Παράλληλα, η Εταιρεία ασκεί τα καθήκοντά της με γνώμονα τις αρχές, της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αμεροληψίας, διασφαλίζοντας τη Λειτουργική της Ανεξαρτησία.
Ήδη, από το α΄ τρίμηνο του 2021, τα κερδοφόρα αποτελέσματα σηματοδοτούν τον αναπτυξιακό ορίζοντα της Εταιρείας. Αξιοποιώντας πλήρως τη δυναμική της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παραμένει πιστή στον προγραμματισμό και χαράσσει τη μελλοντική της πορεία για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων.

πηγή: energyin.gr