Δήμος Αθηναίων: Εξοπλισμός στον τομέα της καθαριότητας

75

Με εντατικές και συστηματικές προσπάθειες, η Αθήνα αποκτά μέρα με τη μέρα την εικόνα της καθαρής πόλης. Έχοντας ως αρχή το σύνθημα «καθαρίζουμε την πόλη, όπως καθαρίζουμε το σπίτι μας», τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων «σαρώνουν» το κέντρο, αλλά και κάθε μία από τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πίσω από το τεράστιο αυτό εγχείρημα, υπάρχει ένας πλήρης και λεπτομερής σχεδιασμός που εξελίσσεται, σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης. Το στρατηγικό πλάνο της καθαριότητας συγκροτείται από τις εβδομαδιαίες μεγάλες επιχειρήσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τις περιοχές «αιχμής», καθώς και την καθημερινή συντήρηση των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Αναλυτικά, στον τομέα της καθαριότητας, ο Δήμος Αθηναίων έχει εξοπλίσει τον «στόλο» του:

1) Με 35 πλυστικά οχήματα που επιχειρούν σε καθημερινή βάση στα 7 δημοτικά διαμερίσματα, σε τρεις βάρδιες (πρωί, μεσημέρι και βράδυ), απασχολώντας 40 υπαλλήλους.

2) Με 13 υδροφόρες που επιχειρούν καθημερινά σε πρωινή και βραδινή βάρδια σε σύνολο 16 προγραμμάτων, με απασχόληση 20 εργαζομένων.

3) Με 120 απορριμματοφόρα σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης και 11 καδο-πλυντήρια σε σύνολο 172 προγραμμάτων, που επιχειρούν καθημερινά στην πόλη σε πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή βάρδια. Σε αυτά απασχολούνται συνολικά 600 εργαζόμενοι.

4) Με 20 νέα απορριμματοφόρα με σύγχρονο σύστημα πλύσης που συλλέγουν βιο-απόβλητα από τους καφέ κάδους, ύστερα από επέκταση του προγράμματος συλλογής βιο-αποβλήτων: Συνολικά 6 προγράμματα πρωινής, μεσημεριανής και βραδινής βάρδιας, με απασχόληση 19 εργαζομένων.

5) Με 24 σάρωθρα που επιχειρούν καθημερινά στην πόλη, σε πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή βάρδια, σε σύνολο 23 προγραμμάτων, απασχολώντας 26 εργαζόμενους.

6) Με 37 ηλεκτρικές σκούπες GLUTTON, που επιχειρούν καθημερινά για την καθαριότητα της πόλης, σε πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή βάρδια με 60 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι καθημερινά, και από τα επτά δημοτικά διαμερίσματα, απομακρύνονται συνολικά 1.200 ογκώδη αντικείμενα.

Οι έξι πρόσφατες μεγάλες επιχειρήσεις των συνεργείων καθαριότητας του δήμου, έγιναν στα Σεπόλια, τον Άγιο Παύλο, την Πατησίων, τα Εξάρχεια, την Άνω Κυψέλη και το Κολωνάκι, ενώ για κάθε επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός αριθμός πλυστικών οχημάτων, σαρώθρων, υδροφόρων, απορριμματοφόρων και ηλεκτρικών σκουπών, ανάλογα με την έκταση και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

πηγή: naftemporiki.gr