Στις 70.000 φθάνει ο αριθμός των μετρητών κατανάλωσης ρεύματος (ρολόγια) που ήταν εκτός λειτουργίας χθες τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ. Ηδη η λειτουργία πολλών ρολογιών έχει αποκατασταθεί ενώ οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση περιοχών που μετρούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και 72 ώρες χωρίς ρεύμα, συνεχίζονται.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση από τον Διαχειριστή, οι βλάβες ήταν σημαντικά περισσότερες την Τετάρτη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (τα μεσάνυχτα 15 προς 16 Φεβρουαρίου, ήταν εκτός 30.000 μετρητές) και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια της Αθήνας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία. Διευκρινίζεται επίσης, ότι ο αριθμός αναφέρεται σε μετρητές, που σημαίνει ότι αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν δέκα διαμερίσματα καταγράφονται δέκα μετρητές εκτός λειτουργίας σε ένα κτίριο.

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν επιδιορθωθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σε τμήματα των περιοχών αυτών παραμένουν σποραδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η κακοκαιρία έχει πλήξει και το δίκτυο χαμηλής τάσης, ενώ η πρόσβαση σε αρκετά σημεία εξακολουθεί να είναι δυσχερής.  Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική έχει ενισχυθεί με τεχνικούς από γειτονικές περιοχές για την επιτάχυνση των εργασιών ενώ γίνεται συντονισμός με τους δήμους και το Στρατό για την διάνοιξη των οδών.