ΑΠΕ από την Ελλάκτωρ στα Γιάννενα

84
windmills 2181904 1920

Η Ελλάκτωρ εξασφάλισε από τη ΡΑΕ το «πράσινο φως» για τέσσερις βεβαιώσεις παραγωγού συνολικής ισχύος 123,2 MW, οι οποίες εδράζονται μεν σε δύο υφιστάμενες που εκδόθηκαν πολύ πρόσφατα φέτος, αλλά τώρα «σπάνε» σε τέσσερις, μοιράζοντας αντίστοιχα και την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις νέες βεβαιώσεις παραγωγού αφορούν περιοχές των Δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας, όπου ο Όμιλος έχει αναπτύξει ήδη τα αιολικά πάρκα Κασιδιάρης I & II, ισχύος 50 MW & 39,6 MW αντίστοιχα και είναι εγκατεστημένα στο όρος Κασιδιάρης.

Το ζήτημα των αιολικών στα Ιωάννινα αποτελεί μια από τις σημαντικές εκκρεμότητες προς επίλυση για τη νέα διοίκηση του Ομίλου, λόγω των έντονων τοπικών αντιδράσεων, σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί στην ενημέρωση των αναλυτών κατά την παρουσίαση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Με βάση τις νέες άδειες έχουμε το «σπάσιμο» δύο πάρκων ισχύος 71,4MW και 52,2 MW σε τέσσερα τα οποία θα είναι ισχύος αφενός 50,4MW και 21MW και αφετέρου 39,6MW και 12,6 MW, αντίστοιχα.

Για το project θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αριθμός ανεμογεννητριών, δύο τύπων, ισχύος 3,6 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 136m και ισχύος 4,2MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 150m.

πηγή: newmoney.gr