Αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη

179
5795052373f77691457fbf2daa1b87cc

Αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν από αύριο στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή των ορυζώνων, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Η έναρξη των αεροψεκασμών αποφασίστηκε έπειτα από δειγματοληψίες ακμαίων κουνουπιών για την εποπτεία των πληθυσμών τους και προκειμένου αυτοί να διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι ψεκασμοί από εδάφους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών άρχισε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στις 12 Απριλίου, με στόχο όχι μόνο τον περιορισμό της όχλησης από τα κουνούπια αλλά και την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου. Παράλληλα ανέφερε ότι το φετινό πρόγραμμα, που λειτουργεί προσθετικά στα προγράμματα που υλοποιούν οι Δήμοι θα διαρκέσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Στην ανάγκη και οι πολίτες να συμβάλλουν στη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας. Σχολίασε ακόμη ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών στάσιμου νερού σε ιδιοκτησίες και ειδικά στο αστικό περιβάλλον.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ