Ιδού το νέο ΙΟΝΙQ 5 της Hyundai με τεχνολογία E-GMP

182

Στη δημοσιότητα έδωσε η Hyundai τις πρώτες εικόνες του επερχόμενου IONIQ 5 SUV – του πρώτου αυτοκινήτου της εταιρείας που θα διαθέτει την Electric-Global Modular Platform (E-GMP), μία καινοτόμα πλατφόρμα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Hyundai 45 103 1567798300

Τα σχεδιαστικά στοιχεία του IONIQ 5 περιλαμβάνουν Parametric Pixels, τη μικρότερη μονάδα ψηφιακής απεικόνισης, καθώς και τη φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση Color Material Finish (CMF) που συνδέει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σχεδιαστική αξία της μάρκας.

Hyundai Ioniq 5 Ev Teaser Front Rear 1 Lead Scaled 1

Οπτικά στο εμπρός μέρος διακρίνεται το νέο καπό, οι τετράγωνοι ψηφιακοί προβολείς, ενώ πίσω την ματιά κλέβουν οι επίσης τετράγωνοι ψηφιακοί προβολείς και ο ιδιαίτερος προφυλακτήρας. Μεγάλη αίσθηση, τέλος, προκαλεί η ζάντα που δίνει την αίσθηση ότι το αμάξωμα πετάει.

Το νέο μοντέλο παρουσιάζει την τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) αναδεικνύοντας την ικανότητά του να λειτουργεί ως τροφοδοτικό, καθώς και τη δυνατότητα του για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Η παγκόσμια πρεμιέρα του IONIQ 5 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.