13 εφευρέσεις που θα έκαναν καλύτερη τη Γη

73
turbulent low pressure hydropower springwise

Ακολουθεί μια λίστα με 22 εφευρέσεις που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερο τον πλανήτη. Μερικές από αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του πλαστικού και των σκουπιδιών στη θάλασσα.

screenshot 12 1 1

1. Πλαστικά μπουκάλια γίνονται λάμπες

Η Liter of Light βοηθά φτωχές κοινότητες να φτιάξουν τα δικά τους φώτα. Ένα μικροσκοπικό φωτοβολταϊκό τοποθετείτε σε πλαστικά μπουκάλια και το βράδυ φωτίζει μέσα από το πλαστικό, έχοντας απορροφήσει την ηλιακή ενέργεια της ημέρας.

ctxb3z xeae4 rh 670x388 1

2. Μασώμενες κάψουλες με νερό

Οι μασώμενες κάψουλες με νερό θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του πλαστικού. Οι κάψουλες είναι βιοδιασπώμενες και φτιαγμένες από ένα υλικό που εξάγεται από φύκια.

3. Όχημα που βγάζει τα σκουπίδια από τα ποτάμια

Το όχημα ονομάζεται “Mr. Trash Wheel”, και αφαιρεί τα σκουπίδια από τους ποταμούς. Τροφοδοτείται με ρεύμα από τα κύματα ή ηλιακή ενέργεια, αφού φέρει μικρά φωτοβολταϊκά. Στη Βαλτιμόρη έχει αφαιρέσει πάνω από 999 τόνους σκουπιδιών.

4. Κάψουλες σαμπουάν

Οι κάψουλες σαμπουάν χωρίς πλαστικό, περιβάλλονται από διασπώμενη μεμβράνη και δημιουργήθηκαν από τον Benjamin Stern, όταν ήταν μόλις 14 ετών. Με τα 5 ml σαμπουάν που έχει μέσα κάθε κάψουλα, μπορείτε να λούσετε τα μαλλιά σας όποιο μήκος κι αν έχουν.

5. Πισίνες σε κοντέινερ

Οι πισίνες σε κοντέινερ είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα, παλιά κοντέινερ. Έχουν σύστημα φίλτρου, και έρχονται με σκάλες ή μικρή εξέδρα γύρω γύρω.

screenshot 10

6. Κάδος που συλλέγει σκουπίδια από τη θάλασσα

Το Seabin είναι πλωτός κάδος που συλλέγει τα σκουπίδια από τη θάλασσα. Έχει μία αντλία που δημιουργεί ροή νερού, ρουφώντας τα σκουπίδια που καταλήγουν σε μία σακούλα εσωτερικά, και αφήνοντας το νερό πίσω στη θάλασσα.

7. Κουτάλια που τρώγονται

Τα κουτάλια αυτά τρώγονται και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πλαστικού. Έχουν γεύση κράκερ και φτιάχνονται από ρύζι και σιτάρι.

8. Συσκευασίες που τρώγονται

Η εταιρεία παραγωγής μπύρας SaltWater Brewery έφτιαξε συσκευασίες που τρώγονται για να σωθεί η ζωή στη θάλασσα. Οι συσκευασίες για τις εξάδες μπύρας φτιάχνονται απο κριθάρι και σιτάρι, έτσι ακόμη κι αν πέσουν στη θάλασσα δεν θα κινδυνεύσει κάποιο ζώο τρώγοντάς τες.

9. Χάπια οδοντόκρεμας

Τα χάπια οδοντόκρεμας βγαίνουν σε βιώσιμη συσκευασία και φτιάχτηκαν από τη Lindsay McCormick. Βάζετε ένα στο στόμα, λίγο νερό και μετά βουρτσίζετε κανονικά τα δόντια σας.

10. Φορητή ενέργεια από νερό ή αέρα

Η φορητή τουρμπίνα Waterlily, δημιουργεί ενέργεια είτε από το νερό είτε από τον αέρα και μπορεί να φορτίσει συσκευές μέσω USB.

11. Σκόνη που χωρίζει το χώμα από το νερό

Αυτή η σκόνη μπορεί να ξεχωρίσει το νερό από το χώμα. Πρόκειται για πηκτική ουσία φτιαγμένη από σόγια και λειτουργεί ρίχνοντας το χώμα και άλλα ρυπογόνα στον πάτο του νερού.

12. Ενέργεια από υδάτινη δίνη

Αυτή η τουρμπίνα ενεργοποιείται από δίνη νερών και τροφοδοτεί με ενέργεια και ρεύμα αγροτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

burundi1 1

13. Ποδήλατο που πλένει ρούχα

Αυτή η συσκευή μοιάζει με κάδο και τοποθετείται πάνω σε ποδήλατο. Με λίγο νερό, όσο κάνετε ποδήλατο, ο κάδος γυρίζει και πλένει τα ρούχα. Στοχεύει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

πηγή: businessinsider.com