Πλήρης κάλυψη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με φυσικό αέριο στο α’ εξαμ. του 2020

149

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, θα έχει ολοκληρωθεί από την ΕΔΑ Αττικής η πλήρης κάλυψη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με δίκτυο φυσικού αερίου. Για την πλήρη κάλυψη απομένει η κατασκευή περίπου 3 χιλιομέτρων δικτύου ακόμη, σύμφωνα με την ΕΔΑ Αττικής.

Η απόφαση  για την εξάπλωση σε ποσοστό 100% του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο, επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού Προέδρου της ΕΔΑ Αττικής κ. Πιέρρου Χατζηγιάννη και του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία  Αποστολόπουλου. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής κ. Χρ. Σκουλίδας, όπου συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης κατασκευής του δικτύου φυσικού  αερίου στον δήμο Παπάγου – Χολαργού σύμφωνα με το Πενταετές Πλάνο Ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής.

Μέχρι σήμερα στον δήμο Παπάγου – Χολαργού, έχουν εγκατασταθεί 93 χλμ. δικτύου που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν (97%) του δήμου κι έχουν συνδεθεί 5.700 καταναλωτές.

Ο Δήμαρχος, κ. Ηλίας  Αποστολόπουλος, ενημέρωσε τη διοίκηση της ΕΔΑ Αττικής για την επιθυμία σύνδεσης με φυσικό αέριο των σχολείων στην οδό Καραολή – Δημητρίου, καθώς και του νέου κολυμβητηρίου που θα κατασκευασθεί στον λόφο Τσακού.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει πρόβλεψη να συνδεθεί και το Κολυμβητήριο στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δήμος είναι από τους πρώτους, στους οποίους έγινε συστηματική ανάπτυξη δικτύου και η διείσδυση του φυσικού αερίου είναι από τις υψηλότερες στην Αττική.